startup ideas

10 exemple de start-up-uri

By business angels, 18.11.2014

startup ideas

Wall-street.ro prezinta 10 modele de start-up care ar putea inspira pe oricine in crearea unei noi afaceri de succes! Idei sa aveti… mai departe ne ocupam noi!

Tanara care te ajuta sa te lasi de fumat!

Inspirata de cartea lui Allen Carr, care a ajutat-o sa se lase de fumat, Diana Vasiliu a deschis o franciza a clinicii autoarei in Romania. In cadrul clinicii, tanara ofera traininguri in metoda terapeutica Allen Carr’s Easyway to Stop Smoking. In cadrul acestor traininguri nu se folosesc adjuvanti nicotici, tigari electronice sau medicinale, medicamente sau terapii ce induc frica.

Parfumuri naturale romanesti

O tanara economista, Diana Roman, are o firma ce produce parfumuri naturale, o nisa care nu are concurenti locali, dupa cum sustine aceasta. De cand si-a inceput activitatea, in decembrie 2012, pana in prezent, Les Essences d’Amelie a comercializat parfumuri in valoare de 6500 de euro.

Private banking in moda

Studiile in domeniul contabilitatii si informaticii de gestiune dar si pasiunea pentru moda au impins-o pe Laura Hancu spre aceasta nisa. Private fashioning, un business cu haine facute la comanda, pentru cliente ce poarta creatii romanesti. Cifra de afaceri estimata pentru anul curent este de 30-40.000 euro.

Magazin online cu produse fara zahar

Doua antreprenoare, Teodora Kaltenbacher si Daniela Cusnir, au lansat magazinul online nosugarshop unde nu numai ca se pot cumpara produse sanatoase, fara zahar, dar se gasesc si informatii despre alimentatie, regimuri si opiniile medicilor. Antreprenoarele estimeaza ca investitia de 12000 de euro se va amortiza in aproximativ un an.

Afacere de succes multumita unei finantari de 10.000 de euro de la stat

Oana Dima a obtinut 10.000 euro prin proiectul „Tineri debutanti” pe care i-a investit intr-o afacere cu produse cosmetice din Marea Britanie. Aceasta considera ca anul acesta ii va aduce venituri de peste 100.000 de euro.

Vopsitorie de biciclete

Din dorinta de a face biciclete unice, care „sa aiba acel ceva”, Lucian Simion, si-a deschis o vopsitorie de biciclete – Bitacolor. Preturile variaza de la 350 lei pentru o singura culoare si creste in functie de personalizarea dorita.

Afacere cu piele argentiniana

Trei femei si sotul uneia dintre acestea au implementat ideea SeleStudio din pasiunea pentru crearea unor lucruri inedite. Echipa creaza bratari, genti din piele, cufere din lemn, porturi de arma si decoratiuni interioare. Preturile variaza de la 30 pana la sute de euro. Acestia spun ca nu este o afacere din care sa te imbogatesti, insa e suficiet cat sa traiasca decent.

Accesorii din material reciclate

Inspirati de creativitatea indienilor, care gasesc nenumarate solutii pentru reutilizarea unor materiale sau resturi, trei tineri iesieni au deschis o afacere cu produse din textile, piele sau cauciuc reciclate. Upside Down a inceput cu investitia de 4.000 de euro, iar cele mai vandute produse ale lor sunt portofelele slim si cele din tetra-pak.

Business cu terapie prin ras

Monica Adriana Burcea a deschis Centrul de Terapie prin Ras Mandarin din dorinta de a crea un loc unde oamenii sa se destinda, sa se relaxeze, sa rada. Preturile la altelierele saptamanale sunt accesibile tuturor, spune tanara antreprenoare. Mai mult, sunt organizate ateliere de auto-cunoastere si creativitate si de eliminare a stresului. Investitia initiala a fost de 1500 euro iar investitiile recurente constau in achizitionarea si personalizarea materialelor pentru fiecare workshop.

Proiect de monitorizare online

Fondatorul Monitor Backlinks, Razvan Girmacea, este pasionat de web si SEO. A lansat aceasta afacere pentru a economisi timpul pe care altii il folosesc pentru verificarea link-urilor manual. Desi a investit 20.000 de euro in proiectul Monitor Backlinks, acesta preconizeaza ca in 2013 va avea o cifra de afaceri de 20.000 euro.