generatia y companii

Incepand de anul viitor, tinerii vor fi majoritari in companii

By business angels, 13.11.2014

Este bine stiut faptul ca ciocnirea generatiilor este frecventa, mai ales cand vine vorba de colaborari la locul de munca. Din 2015, tinerii nascuti in perioada 1981-1996 vor fi majoritari in cadrul companiilor. Intrebarea este daca start-up-urile sau multinationalele vor fi cele avantajate.generatia y companii

Numiti millenials, tinerii nascuti in acest interval vor transforma locul de munca in functie de propria structura si imagine, de aceea corporatismul va suferi mari schimbari.

La aceasta concluzie au ajuns cei de la Elance-oDesk, platforma de freelancing si compania de cercetare Millennial Branding, intervievand peste o mie de millennials si 200 de manageri ai generatiei X. Astfel, s-au stabilit rupturile si neconcordantele dintre opiniile celor doua generatii.

Trei sferturi dintre managerii generatiei X au fost de parere ca millennials sunt motivati preponderent de bani. Insa doar 44% dintre acestia au confirmat spunsele managerilor. Mai mult, cei din generatia X au subestimat pretul pe care millennials il pun pe echipa si pe proiectele provocatoare.

Angajatorii sunt de parere ca millenials poseda capacitatea de adaptare rapida si pe abilitati in materie de tehnologie.

Jaleh Bisharat, senior vice-presedinte in departamentul de marketing al Elance-oDesk spune ca generatia Y este atrasa de flexibilitatea freelancing-ului.
Mai multe informatii in DailyBusiness.