EBAN Business Angels Week

Despre evenimentul EBAN, la Helsinki

By business angels, 27.02.2015

Cu editia de anul acesta, EBAN bate un nou record, cu 242 de evenimente in 55 de tari, la care au participat business angels si antreprenori din Europa, Orientul Mijlociu (MBAN) si Africa (ABAN). Deschiderea oficiala a Business Angels Week a avut loc pe 17 noiembrie la EBAN Helsinki-SLUSH 2014. Editia de anul acesta s-a axat in special pe celebrarea si crearea de „povesti de succes” si inspirand investitii si exit-uri transfrontaliere si transcontinentale, de tip business angels. De asemenea, au fost felicitati noi patru membri: Business Angels Romania, Maria Hala, Metavallon, SIM Belgium.

Ceremonia oficiala de inchidere a Business Angels Week si Global Business Angels Day va avea loc pe 15 decembrie, in cadrul Business Angels Forum in Istanbul, Turcia. EBAF 2014 va fi primul eveniment de acest gen, organizat intre Business Angels si burse de valori, aducand la un loc cel mai bun public european SME (companii mici si mijlocii), ingeri investitori, capital de risc, directori la bursa, si multe alte institutii ce vor lucra pentru facilitarea accesului antreprenorilor la finantari. De asemenea, vor fi luate masuri ce vor permite antreprenorilor sa aiba acces la finantari de la start-up-uri pana la faza de exit timpuriu.

„In calitate de Business Angel al anului, sunt bucuros sa sprijin Business Angels Week, cea mai mare initiativa de acest tip. Rezultatul de anul acesta al Business Angels Week, de 242 de evenimente in 55 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, arata ca unificarea eforturilor de investitii de tip business angels la nivel global este un obiectiv important de ocrotit, atat pentru beneficiile investitorului cat si ale antreprenorului”, a declarat ingerul anului 2014, Jari Ovaskainen, investitor in Supercell, vandut pentru 1.1 miliarde de euro catre SoftBank.

Citeste si: Business Angels, membru EBAN

„Success Stories introduce antreprenoriatul si investitiile private si de tip angel in intreaga lume”, spune Candace Johnson, presedinte EBAN si totodata fondatoarea si creatoarea European/Global Success Story, SES – Société Européenne des Satellites. „In pietele globale din prezent, o companie trebuie sa se nasca globala. De aceea suntem incantati sa sarbatorim Business Angels Week 2014 cu partenerii nostrii MBAN si ABAN si sa ne alaturam colegilor nostri de la Global Entrepreneurship Week pentru initierea Global Business Angels Day”.

„O conexiune stransa intre piata burselor si investitorii business angels este vitala pentru mentinerea unei stabilitati a ecosistemului. Pentru ca obiectivul nostru este de a creste numarul de exituri business angels, Borsa Istanbul este incantata sa ia parte la Business Angels Week si la celebrarea Global Business Angels Day”, declara Baybars Altuntas, vicepresedinte EBAN si presedintele TBAA – Business Angels Association of Turkey.

Despre Business Angels Week: In 2013, EBAN a sarbatorit pentru prima oara European Business Angels Week, aducand la un loc 141 de evenimente din 34 de tari europene. Cu o investitie record, de 5.5 miliarde de euro anul trecut, Business Angels Week este reflectia unei comunitati active si in crestere. Initiativa EBAN a fost recunoscuta si sprijinita de Neelie Kroes, comisar european pentru Digital Agenda, Daniel Calleja, Director-General for Enterprise & Industry si Dusan Stojanovic, business angel al anului 2013. José Manuel Barroso, presedintele comisiei europene, a inaugurat European Business Angels Week, ca reprezentant al Comisiei Europene, ca o initiativa pentru o Europa mai inovativa si durabila.

Despre EBAN, MBAN si ABAN: EBAN este reprezentatul paneuropean pentru comunitatile de investitori in stadiu incipient, adunand 142 de membri in 46 de tari. Fondat in 1999, de catre un grup de retele de ingeri pionieri in Europa, colaborand cu Comisia Europeana si EURADA, EBAN reprezinta un sector cu investitii estimative de 7.5 miliarde euro pe an. Totodata, joaca un rol vital in viitorul Europei, in special cu investitiile in companiile mici si mijlocii. EBAN reprezinta un motor ce ajuta la cresterea economiei europene prin crearea de joburi.

De curand, EBAN si-a unit fortele cu parteneri din Orientul Mijlociu si Africa pentru a incuba MBAN si ABAN contribuiind astfel la inovarea bazata pe cunoastere la nivel mondial si economia antreprenoriala cu investitii private si de tip business angels transfrontaliere si transcontinentale.