EBAN Business Angels Week

Business Angels, membru EBAN

By business angels, 6.01.2014

De curand, Business Angel Romania a primit calitatea de membru EBAN (The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players).

Acum aproape un an, EBAN avea 118 membri in 37 de tari insa in momentul de fata organizatia are 141 de membri in 41 de tari. Acestia si-au propus pentru perioada urmatoare crearea MBAN (Middle East and North Africa BAN) si Africa BAN.EBAN Business Angels Week

EBAN este o organizatie nonprofit si are ca misiuni reprezentarea comunitatilor de start-up-uri, adunarea membrilor organizatiilor si persoanelor fizice din Europa si nu numai. Estimativ, EBAN investeste 5.1 miliarde euro/an si cuprinde 260.000 de investitori angels. Prin retelele lor de business angels au fost create 2900 de companii si 17800 de joburi.

EBAN lanseaza saptamana Business Angels, in perioada 17-23 noiembrie, la Helsinki, in Finlanda, fiind cel mai mare eveniment transfrontalier de acest tip, la care vor fi prezenti si membrii Business Angels Romania. In cadrul evenimentului se va sarbatori si ziua globala Business Angel.

„Ce loc mai bun decat Helsinki putea sa gazduiasca Business Angels Week? Orasul acesta a adus o multime de povesti de succes, inspirand lumea”, a remarcat dr. Abdulmalek Al Jaber, presedinte MBAN, Asociatia de Business Angels pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, si inger investitor in Orientul Mijlociu. „Aducem un numar mare de business angels si antreprenori la Helsinki pentru a sarbatori investitiile de tip angel la nivel global, la EBAN Helsinki-SLUSH si vom organiza evenimente BAW si in Orientul Mijlociu, in decembrie”, a adaugat acesta.