business angels romania afaceri

Business Angels Romania la conferinta Afaceri.ro

By business angels, 16.10.2014

Pe 26 septembrie a.c. a avut loc, la Suceava, in cadrul Camerei de Comert si Industrie, a doua editie a conferintei Afaceri.ro Suceava, un eveniment de tip B2B, la care a participat si echipa de consultanti Business Angels Romania.

In cadrul acestei editii s-au furnizat informatii despre sursele de finantare europene, capitalul uman, dezvoltarea afacerilor si antreprenoriat in Romania. La conferinta Afaceri.ro au participat oameni de afaceri ce au vorbit despre proiecte de succes sau despre cum se poate dezvolta un asemenea proiect in Romania.

Introducerea evenimentului a facut-o Ministrul Fondurilor Europene, domnul Eugen Teodorovici, ce a vorbit despre perioada urmatoare de programare 2014-2020. Acesta doreste sa simplifice absorbtia fondurilor, beneficiarii nemaiputand sa depuna avize si scrisoare de confort; astfel se vor economisi bani si timp. Ministrul a declarat ca intentioneaza sa propuna modificari la actualul cadru legislativ, cel putin in zona fondurilor europene.

Evenimentul Afaceri.ro a avut cinci sectiuni: cea de proiecte si finantarea, dezvoltarea afacerilor, sectiunea de networking – in cadrul careia participantii s-au cunoscut intre ei si si-au transmis din experienta, sectiunea de workshop-uri si sectiunea de intalniri private, pentru intreprinzatori.

Organizatorii evenimentului au fost: Arhipelago Interactive, companie de publishing online ce ofera informatii si sprijin pentru intreprinzatori, APEC – Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii si CCI – Camera de Comert si Industrie Suceava.

„Incercam sa miscam lucrurile in directia antreprenorilor, incercam sa ducem idei antreprenoriale in cele mai diverse colturi ale tarii si nu numai. In urma diverselor analize, noi am ajuns la concluzia ca in anul 2014 va trebui, in continuare, sa promovam exportul”, a declarat Marius Alexa, CEO Arhipelago.

Astfel, la conferinta afaceri.ro au fost 120 de participanti, dintre care lideri, intreprinzatori interesati de finantarea europeana, capital uman, dezvoltarea afacerilor si antreprenoriatul in Romania, 13 speakeri ce s-au pliat pe tematica conferintei (printre care Iulian Basu si Andrei Tabarcea, consultanti Business Angels Romania).