criza economica

Afaceri de succes in perioada de criza economica

By business angels, 2.03.2015

Criza economica din ultimii ani a afectat toate clasele sociale si a dus la inchiderea multor afaceri de diverse tipuri. Cu toate acestea, exista antreprenori ce au reusit sa-si mentina afacerile in picioare chiar si in situatii mai putin favorabile, si unii care chiar au investit in noi afaceri in plina criza economica. Multi dintre ei au reusit nu numai sa se mentina pe linia de plutire, ci sa faca performante in diverse domenii intr-o perioada in care multi antreprenori puneau lacatul pe usa afacerii lor. Despre ce domenii este vorba, aflati in cele ce urmeaza.

Energia regenerabila

Energia regenerebila, este, dupa cum ii spune si numele, energia care are capacitatea de a se regenera singura sau prezinta surse abundente, inepuizabile. Sectorul s-a transformat intr-unul profitabil in ultimii doi ani, iar investitorii romani, si straini deopotriva, au fost atrasi de acesta.

O serie de resurse regenerabile de energie sunt: energia eoliana, energia solara, energia apei, energia geoterminca, energia de biomasa. Desi aceste resurse nu sunt valorificate in mod egal, se investeste din ce in ce mai mult in ramura energetica. Cativa dintre investitorii romani care au simtit ca energia regenerabila este un domeniu productiv sunt: Adrian Porumboiu, Ionut Iftimoaie sau Cristian Erbasu.

Comertul electronic

Acum, in era tehnologica, comertul electronic este una dintre cele mai profitabile variante atunci cand vine vorba de implementarea unei noi afaceri. Acest tip de anteprenoriat a pornit din nevoia de restructurare a bugetelor de investitii iar pentru multi dintre oamenii de afaceri, e-Commerce-ul este in plina expansiune si reprezinta o buna idee chiar si in timp de criza economica.

IT

Celebrele multinationale activeaza preponderent in domeniul Tehnologiei Informatiei, fapt ce denota succesul pe care acestea il au. Industria IT este una stabila, si mereu in crestere, fie ca este vorba de externalizare, consultanta sau dezvoltare software si tehnologii.

Un domeniu adiacent este dezvoltarea aplicatiilor pentru smartphone-uri. Din ce in ce mai multe persoane folosesc aceste dispozitive, iar cererea de diverse aplicatii este tot mai mare.

Produse bio

Realizate fara a folosi substante sintetice, produsele bio au devenit din ce in ce mai cerute de publicul constient de necesitatea unei alimentatii sanatoase. De aceea, o afacere cu produse bio poate fi una ce aduce mari satisfactii materiale.

Asadar, desi criza economica continua, sunt o multitudine de afaceri prospere ce pot fi lansate. Ai o idee de afacere de succes, insa nu ai experienta manageriala, know-how, contacte ori fondurile necesare? Echipa business angels te poate ajuta! Citeste articolul Totul despre business angels si daca iti place cum suna ideea, contacteaza-ne!