tudor maxim hostel

O afacere de succes – hostelul

By business angels, 23.10.2014

Intr-unul din articolele anterioare am vorbit despre Afaceri de succes in perioada de criza economica; articolul de fata este unul ce prezinta o altfel de afacere de succes:

Businessmagazin a publicat un articol conform caruia un hostel reprezinta un business care aduce o marja de profit impresionanta! Oricine a auzit de cazare in regim de hostel – cazare ieftina dar ce presupune impartirea camerei cu mai multe persoane. Tudor Maxim, proprietarul lantului de hosteluri Pura Vida, a inceput afacerea in 2006, iar pana atunci a calatorit foarte mult si s-a cazat in peste 100 de hosteluri pe toate continentele.Tudor Maxim

Reteaua condusa de Tudor Maxim include cinci hosteluri, dintre care doua in Bucuresti (Little Bucharest Old Town Hostel si Peaches Hostel), doua in Vama Veche (Pura Vida Beach Hostel si Pura Vida Breeze Hostel) si unul in Campulung Moldovenesc (Dor de Bucovina). Tarifele pentru hostelul Little Bucharest Old Town Hostel sunt astfel:

-52 lei/noapte intr-o camera cu 6 paturi;
-37 lei/noapte intr-o camera cu 12 paturi.

„Cel mai mare cost pe care il avem, de aproape 50% din cheltuielile totale, este cel cu chiria. In functie de zona si de numarul de camere, chiria variaza intre 1.000 si 5.000 de euro pe luna. Noi inchiriem pe cinci ani sau mai mult o cladire. Le explicam proprietarilor ce vrem sa facem cu respectiva cladire. Hostelul este inca un concept necunoscut pe piata, de aceea este greu sa ii convingem pe proprietari sa ne inchirieze”, declara proprietarul.

60% dintre clientii romani dar si straini ai hostelurilor isi fac rezervarile prin intermediul site-ului booking.com. „Este important sa ai recomandari bune pentru ca cei care se cazeaza in hosteluri nu isi iau informatiile din media, ci din recomandarile altora”, a mai adaugat Tudor Maxim.