tineri startup

25.000 euro pentru tinerii care au start-up-uri

By business angels, 29.10.2014

Tinerii care tocmai si-au infiintat o firma pot primi o subventie de maxim 25.000 euro iar elevii vor avea posibilitatea de a-si dezvolta simtul antreprenorial la Romania Start-up, initiativa finantata din fonduri europene in valoare de 152 milioane de euro.tineri startup

Tinerii cu varste cuprinse intre 18-25 de ani vor beneficia de 100 milioane de euro, destinati unei scheme de minimis, pentru initiarea unei afaceri cu un plan, intr-un domeniu strategic de dezvoltare.
Un proiect presupune 40 de noi firme create iar suma maxima alocata/proiect va fi de doua milioane de euro. Pentru o noua firma subventia va fi de maxim 25.000, la un grup tinta de cel putin 400 de persoane intr-un proiect si 20.000 persoane instruite in antreprenoriat, la nivel national.

Programul „Firme de exercitiu pentru elevi” se adreseaza elevilor si are o alocare de aproximativ 50 milioane de euro. Obiectivul programului este de a-i ajuta pe viitorii absolventi si pe ucenici sa-si gaseasca mai usor un loc de munca si sa faca fata cerintelor.

Firmele de exercitiu ii vor ajuta pe elevi prin metode interactive, sesiuni de mentorat, workshop-uri si training-uri sa transforme ideile in proiecte si apoi in modele de afaceri.
Programul va avea o alocare de 12 milioane de euro pentru fiecare parteneriat regional si doua milioane de euro pentru fiecare proiect. Un proiect va trebui sa aiba cel putin 500 firme de exercitiu si un grup tinta de 500 elevi/proiect.

Se estimeaza ca numarul de elevi ce vor beneficia de program la nivel national este de 12.000, iar numarul total de firme implicate tot de 12.000.
Informatii preluate de pe incont.ro.