Finantare

Se vorbeste tot mai adesea despre business angels, mai ales in domeniul afacerilor. Ce este un business angel si cu ce se ocupa acesta? Toate aceste lucruri vor fi detaliate in articolul de fata, astfel incat fiecare dintre voi sa inteleaga conceptul si, de ce nu, sa apeleze la un business angel, pentru inceperea unei afaceri!

Ce sunt business angels?

Un business angel, sau un angel investor – inger, investitor al afacerilor, este o persoana dispusa sa foloseasca propriile resurse pentru o afacere start-up. Resursele nu reprezinta numai capitalul ci si experienta, timpul si contactele investitorului. Termenul de business angel a fost folosit pentru prima data pe Broadway, pentru a descrie persoane ce ofereau bani pentru productii teatrale.

Cine poate apela la business angels?

Antreprenorii cu nevoi mici de capital si care nu pot accesa alt tip de finantare – precum creditele bancare. Fie ca este vorba de o afacere nelansata, ce se afla inca la stadiul de idee, fie ca e vorba despre o afacere mica, aflata in stadiu incipient, aceasta poate fi finantata de un business angel. Domeniile finantate de un business angel pot fi diverse, insa se preteaza mai cu seama afacerile care isi propun un randament mare, ce pot acoperi rata mare de risc.

De ce ar apela cineva la business angels?

Pentru ca, spre deosebire de o finantare bancara, un business angel nu cere nicio garantie pentru investitia oferita. Mai mult, un business angel castigat ca partener se implica personal in strategia afacerii oferind din cunostintele si contactele sale. In plus, e bine de stiut ca un business angel poate investi de la cateva mii pana la cateva sute de mii de euro.

Cum gasesti business angels?

A fi un business angel nu este o meserie, de aceea nu exista un loc anume unde vei gasi astfel de persoane. Exista insa consultanti, persoane intermediare care te pot ajuta sa gasesti un business angel care doreste sa-ti finanteze start-up-ul. Consultantii te vor ajuta sa:

  • Dai contur ideii tale de afacere;
  • Realizezi un plan sau o structura de afaceri;
  • Alegi dintr-un portofoliu de parteneri un business angel potrivit pentru afacerea ta;
  • Intocmesti documentele necesare;
  • Implementezi investitiile obtinute.

De ce ar dori cineva sa fie business angel?

Investitorii sunt adesea interesati de a ramane la curent cu evolutia intr-un anumit domeniu, de a indruma noi generatii de antreprenori, de a-si folosi experienta proprie si contactele.

Daca articolul acesta ti-a raspuns la intrebarile si nelamuririle pe care le aveai cu privire la business angels si vrei sa beneficiezi de o astfel de finantare, contacteaza-ne!