Premii de 20.000 USD pentru start-up-urile din Europa Centrala si de Est

By business angels, 14.10.2014

StartupSpotlight BucurestiStart-up-urile din Europa Centrala si de Est cu dezvoltari inovatoare in tehnologie pot aplica la How to Web Start-up Spotlight, o competitie, dar totodata un program de mentorat pentru cele mai performante 32 de echipe din regiune.

Pe langa premiile in valoare totala de 20.000 USD, finalistii benefeciaza de contacte din industrie, la nivel global, de oportunitati de investitii si indrumare. Pana luni, 20 octombrie puteti sa aplicati pentru acest program aici. Start-up Spotlight 2014 se va desfasura intre 19 si 22 noiembrie, in Bucuresti, urmand ca cele 32 de start-up-uri ce dezvolta produse tech cu potential mare sa ia parte la sesiuni de pitching si mentorat, alaturi de antreprenori din domenii si reprezentantii unor programe de fonduri de investitii early stage la nivel international.

Participantii admisi la How to Web Start-up Spotlight vor putea sa-si arate creatiile in fata unui public specializat, beneficiind astfel de expunere internationala si de feedback.

La editia anterioara, din 2013, 35% dintre participanti au primit o investitie si au incheiat un parteneriat sau au fost admisi intr-un program de accelerare. Pe langa asta, 10 echipe au discutat cu potentiali parteneri, investitori sau acceleratoare.

Unul dintre castigatorii de anul trecut al Startup Spotlight 2013, Synetiq, a obtinut dupa participarea la competitie o investitie seed de 40.000 EUR si a intrat in programul de accelerare Start-up Sauna.

Cativa dintre participantii la editia de anul acesta a Start-up Spotlight sunt: Seedcamp (Marea Britanie), Startup Wise Guys (Europa de Est), Rockstart (Olanda). Unii dintre reprezentantii fondurilor de investitii early stage, prezenti pentru discutii cu echipele admise, sunt: Dan Lupu (Partner Early Bird Venture Capital), Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures), Daniel Lynch (Partner 3TS Capital).

Pentru a participa la Start-up Spotlight 2014, start-up-urile trebuie sa intruneasca urmatoarele:

  • sa aiba cel putin un fondator din Europa Centrala sau de Est;
  • sa aiba maximum 2 ani de la infiintare;
  • sa aiba macar un prototip functional al produsului;
  • sa nu fi primit finantari mai mari de 100.000 EUR.

Din juriul de specialitate care va selecta echipele finliste fac parte: Alex Barrera (Co-Fondator & Editor Tech.eu), Robert Knapp (Co-Fondator & CEO Cyberghost), Carmen Sebe (ex-COO Avangate), Bogdan Ripa (Master Product Owner Adobe) şi Cosmin Ochişor (Business Development Manager Hub:raum).
Mai multe detalii despre How to Web Start-up Spotlight gasiti aici.