Peste 80 de proiecte de tehnologie ale antreprenorilor locali inscrise in programul de suport RICAP

By business angels, 4.08.2014

Peste 80 de proiecte de tehnologie ale antreprenorilor locali înscrise în programul de suport RICAP

A doua editie a Programului de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP) a reusit să atraga peste 80 de antreprenori locali care s-au inscris cu proiecte de tehnologie din domenii precum IT&C, agricultura, biotehnologii, cleantech, energie, electronica, industria auto sau design industrial.

Perioada de inscriere în program s-a incheiat pe 31 iulie, iar aplicatiile au provenit de la antreprenori şi inovatori din 19 judete din Romania. „Desi ecosistemul de inovare în Romania este fragmentat, exista oaze de inaltă tehnologie, cu competente tehnice remarcabile care au nevoie sa acceseze know-how si capital pentru comercializare la nivel international”, a spus Dragos Pislaru, director de program RICAP si manager general in cadrul GEA Strategy & Consulting.

Dintre cei 80 de participanti inscrisi se vor alege 15 antreprenori cu tehnologii inovative care vor avea acces in perioada septembrie 2014 – februarie 2015 la o retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, prin intermediul careia vor putea lua legatura cu posibili parteneri strategici. De asemenea, acestia vor lua parte la un program mentorat personalizat cu specialisti din SUA si Romania si vor dezvolta instrumente in vederea comercializarii. Criteriile de selectie urmaresc natura inovatoare a tehnologiei propuse, potentialul acesteia de a iesi pe piata internationala si obiectivele de comercializare.

De asemenea, se va tine cont si de posibilitatea programului de a raspunde la nevoile punctuale ale aplicantilor. Procesul de evaluare a aplicatiilor va avea loc pana in prima parte a lunii septembrie, cand vor fi anuntati participantii selectati.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 04.08.2014