Invivo Quest 2020-2021 EuroTour

By business angels, 2.10.2020

TERMEN LIMITA INSCRIERE 15 octombrie 2020

CONCURS INTERNATIONAL INOVATIE IN AGRICULTURA

Descriere Proiect:Invivo Quest 2020-2021 EuroTour este un proiect internațional organizat de cooperativa franceză InVivo care își propene să aducă laolaltă antreprenori din toate colțurile lumii pentru a găsi soluții sustenabile pentru dezvoltarea agriculturii pe segmentele: agricultură, centre de grădinărit, comerț și producție de vin. Cu peste 1200 de startup-uri finațate, peste 100 de parteneri internaționali, 6 destinații internaționale și peste 100 de start-upuri întâlnite în zilele lor de selecție, InVivo oferă cunoștințe despre piețele internaționale, soluții de inovare și creează conexiuni între start-upuri și potențiali investitori. Contextul noilor crize de sănătate sau de mediu legate de schimbările climatice implică trecerea la modele de producție, distribuție și consum mai rezistente, responsabile și profitabile din punct de vedere economic. Astfel, industria agro-alimentară trebuie să opereze schimbări structurale pentru a se adapta noilor condiții și astfel să modifice felul în care alimentele sunt produse, ambalate sau distribuite. InVivo susține inovarea în agricultură și împărtășește informații în acest segment pentru a dezvolta afacerile deja existente în cadrul proiectelor sale.

Unul dintre proiectele InVivo este InVivo Quest, desfășurat începând cu anul  2017,  un program de inovare la nivel global pentru a conecta beneficiarii selecției cu afacerile, partenerii și fermierii noștri, pentru a ne asigura că inovațiile lor au cel mai mare impact. 

Ediția de anul acesta este a patra ediție a proiectului și are ca temă  inovația pentru a răspunde provocărilor schimbărilor climatice. Pentru a combate aceste noi provocări, va fi necesară o combinație corectă de tehnologii digitale, biotehnologii și inovații în bioeconomie. Până în prezent, echipa InVivo a început să furnizeze proiecte și să înceapă parteneri din diferite regiuni europene. Pentru a împărți Europa, au fost identificate 7 domenii de interes cu diferite domenii de expertiză (a se vedea documentul atașat). Scopul va fi acela de a identifica cele mai bune startup-uri europene și de a le oferi oportunități prin ecosistemul nostru de parteneri.

Condițiile de eligibilitate:

     Domeniul de activitate al afacerii dumneavoastre să fie unul dintre cele de interes ale proiectului și anume: AgTech (Precision Farming, IoT & Data Collection,  Data Analysis & Farm Management Software, Drones, Robotics & Machinery , Biocontrol & Biostimulants, Controlled Environment Agriculture), FoodTech (New sources of proteins, Food waste reduction solution), RetailTech ( Bio-packaging, New in-store& online customer experiences, Traceability & Blockchain) , Bioeconomy (Valorization of by-products, Carbon sequestration);

·         Să vă desfășurați activitatea în România;

·         Să aveți o anume stabilitate economică pe piața națională;

·         Să doriți să vă extindeți internațional;

Calendarul selecției:

Pana pe 15 octombrie Înscrierea participanților completând formularul disponibil la adresa : https://www.invivoquesteurotour2020-2021.com/

30 Septembrie-18 Octombrie: Selectarea a 10 afaceri finaliste pentru regiunea Europei de Est, care se califică pentru etapa interviurilor.

20-24 Octombrie: Echipele finaliste vor intra în video-conferință cu reprezentanți ai departamentelor tehnic, de afaceri și financiar pe care le veți întâlni timp de 20 de minute fiecare. Dacă, din păcate, nu sunteți selectat să participați la finală, se vor detalia motivele ulterior.

Criterii de evaluare :

·         Impact: Scara impacturilor sociale și de mediu ale soluției

·         Tehnică: inovație și diferențiere

·         Afaceri: Model de afaceri și validare piață / Dezvoltare / Management și echipă

·         Finanțe: strângere de fonduri și capital propriu

Premii: Câștigătorii fiecărei zone geografice vor beneficia :

·         un “business connexions” pack care include („Consultanță de la Business France cu privire la peisajul agricol francez și la modul de comercializare și vânzare în acest context, teste ale soluției prin Fermes Leader *, introducere în rețeaua InVivo);* sub rezerva eligibilității proiectului;

·         Sejur de două zile la Paris, cu prânzul cu Comitetul Executiv InVivo și vizita unor site-uri cheie;

·         Conexiuni către hub-uri de inovare internaționale și piețe noi;

Important!

Fiind vorba de un proiect internațional limba de lucru va fi engleza și de aceea toate documentele și interviurile ce vor avea loc de acum vor trebui completate în limba engleză.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră, iar pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați.