business angels IMM

Investitorii business angels pot finanta IMM-uri

By business angels, 14.10.2014

Guvernul a aprobat marti, 7 octombrie a.c. propunerea Departamentului de IMM-uri de a reglementa sustinerea afacerilor mici si mijlocii (IMM) prin intermediul business angels.

Asadar, in loc sa apeleze la imprumuturi bancare, care de regula se ofera greu unor afaceri mici, IMM-urile si start-up-urile pot solicita ajutorul unui business angel. In schimbul unei parti sociale, investitorul va oferi un imprumut fara dobanda.

Mai mult, timp de trei ani, investitorul business angel va fi scutit fiscal pe veniturile din dividende, dar fara sa depaseasca imprumutul acordat. Totodata, persoana cu rol de business angel va fi scutita de impozit pe profitul ramas daca decide sa iasa din afacerea finantata.

Proiectul de lege al Departamentului pentru IMM-uri ce priveste stimularea investitorilor individuali, business angels, numara aproximativ 50 de astfel de investitori in Romania.

Desi cu un rol important in economia europeana, IMM-urile se confrunta adesea cu dificultati cand vor sa primeasca capital sau credite, cu atat mai mult daca acestea sunt start-up; de aici si greutatea de a obtine accesul la noi tehnologii. De aceea, faptul ca guvernul a aprobat sustinerea IMM-urilor prin business angels, constituie un mare avantaj.

Pentru a afla mai multe informatii despre ceea ce presupune un investitor business angel, cititi articolul Totul despre business angels.