afaceri.ro craiova

Conferinta afaceri.ro Craiova

By business angels, 31.10.2014

Miercuri, 29 octombrie a.c. a avut loc la Craiova o noua editie a conferintei afaceri.ro. Participantii au fost informati cu privire la modalitatile de finantare ale firmelor din fonduri europene, guvernamentale sau private prin intermediul finantatorilor de tip Business Angels. De asemenea, s-a prezentat oportunitatea de finantare a start-up-urilor cu maximum 25.000 euro nerambursabili si faptul ca IMM-urile pot primi contravaloarea salariilor si a contributiilor pentru angajarea absolventilor, timp de un an.

Conferinta cu tema „Programe de finantare pentru firme. Surse de finantare pentru dezvoltarea afacerii si inovare” a avut loc la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din Craiova si a avut ca participanti oameni de afaceri, tineri antreprenori, consultanti pentru proiecte cu finantare europeana etc.

Publicatia Gazeta de Sud scrie ca Business Angels cauta idei de afaceri „de diamant“. Exista multe idei de afaceri la nivel national insa pentru multe dintre acestea nu exita finantare. Conferintele de genul acesteia, aduc la un loc oameni de afaceri cu experienta si antreprenori, iar astfel, cele mai bune idei pot ajunge sa fie finantate.

„In conditiile in care micile companii, care sunt si companiile inovatoare din Romania, nu au acces la creditele bancare, fondurile europene sunt foarte greu de accesat. O sursa alternativa poate fi finantarea privata de tipul «Business Angel» si de la fonduri de investitii. Vor fi prezenti la aceasta conferinta si cativa «Business Angels» sau, mai bine zis, reprezentanti ai unor organizatii de «Business Angels», pentru ca exista mai multi oameni cu experienta si cu bani, care sunt in cautarea unor echipe de tineri intreprinzatori, care au idei grozave (de afaceri – n.r.) si care nu reusesc sa creasca din lipsa de bani. Cautam acele «mici diamante» care exista la nivel local, inca neslefuite“, a explicat Marius Alexa.